دانشمندان درباره رسيدن اثرات توفان بزرگ خورشيدي به زمين هشدار دادند.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان؛به نقل از
باشگاه خبرنگاران جوان دانشمندان مي گويند که توفان خورشيدي بزرگي در آينده نه چندان دورآغاز خواهد شد و با رسيدن اثرات آن به زمين احتمالاً ارتباطات مخابراتي را به مدت چند سال مختل خواهد کرد.
دانشمندان معتقدند که خسارت ناشي از رسيدن توفان خورشيدي به زمين بيش از 2 تريليون و 500 ميليارد دلار برآورد مي شود.
طوفان خورشيدي اگر به زمين برسد، مي تواند ماهواره ها را از کار بيندازد، سيستم جي پي اس (سامانه موقعيت يابي جهاني) را مختل کند ، فعاليت هاي هواپيمائي را متوقف نمايد و اثرات مخرب دراز مدتي خصوصاً حذف اطلاعات کامپيوترها برجاي بگذارد.
«توفان خورشيدي» (يا توفان مغناطيسي) واژهاي عام است و دانشمدان دو ديدگاه درباره آن مطرح کرده اند.در يک ديدگاه که بيشتر مورد توجه دانشمندان است، هر پديدهي انفجاري يا فوراني با منشاء مغناطيسي که در جّو خورشيد رخ ميدهد و به آزاد شدن انرژي فراوان ميانجامد توفان خورشيدي يا توفان مغناطيسي ناميده ميشود. با اين تعريف اتفاقات مختلف مانند زبانههاي پرانرژي، شرارهها، فورانهاي تاجي ماده و باد خورشيدي همگي بهنوعي توفان خورشيدي بهحساب ميآيند (واژهي توفان خورشيدي با اين تعريف سازگاري بيشتري دارد).
از سوي ديگر تعريفي که عموماً پذيرش بيشتري دارد اندکي با ديدگاه اول متفاوت است. بهدنبال رخ دادن پديدهاي انفجاري در خورشيد، باد خورشيدي با سرعت و شدت بيشتري ميوزد و ذرات باردار پرانرژي را روانهي فضاي منظومهي شمسي ميکند. وقتي اين ذرات به زمين ميرسند و با ميدان مغناطيسيِ آن برهمکنش ميکنند، توفان خورشيدي رخ ميدهد. بر اين اساس وقوع پديدهاي مانند شفق قطبي بهمعني رخ دادن توفان خورشيدي است و نشانهاي از فعاليت مغناطيسي خورشيد در يکي دو روز قبل است. براي اين نوع پديدهها خوب است از اصطلاح توفان ژئومغناطيسي استفاده کنيم.
شديدترين نمونهي ثبتشدهي اين توفانها در سال 1859 ميلادي مصادف با 1238 هجري شمسي رخ داد. در آن پديده که به طوفان کارينگتون معروف شد، چنان سيل عظيمي از ذرات روانهي مغناطکرهي زمين گرديد که شفق قطبي حاصل از آن از نزديکي عرضهاي استوايي نيز ديده ميشد.
منبع: العالم
انتهاي پيام/